Sunday, January 13, 2008

Manelisti

Salam, ingropat de viu in bani

Cu lipici la buzunarul romanilor, maneaua reprezinta un stil muzical care ii determina pe multi dintre milionarii tarii sa faca gesturi generoase catre lautari, multe intrate in folclor. Muzica de petrecere intoarce buzunarele chefliilor, ii face sa scape de greutatea bijuteriilor si chiar de grija automobilelor personale. Libertatea a alcatuit lista celor mai tari bacsisuri primite in ultimii ani de manelisti.

Florin Salam e unul dintre putinii lautari care au ramas in folclorul manelistilor dupa ce a implorat practic publicul sa nu mai arunce cu bani in el. S-a intamplat in urma cu doi ani, la o discoteca din Pitesti, cand solistul a fost rasplatit pentru prestatia sa cu 3 kilograme de bancnote de toate felurile si marimile. Suma, la prima numaratoare, a fost de aproximativ 15.000 de euro

Florin Baboi a primit un Rolex

In vara anului 2006, Florin Baboi a fost recompensat pentru talentul sau cu un ceas Rolex in valoare de 8.000 de euro. Un roman stabilit de 15 ani in America a fost atat de impresionat de cantecele manelistului, incat a simtit nevoia sa-i daruiasca acestuia cel mai de pret obiect pe care il avea asupra sa.

Toata intamplarea a avut loc pe litoral, in statiunea Eforie Nord. Baboi are si acum ceasul, pe care nu a apucat sa-l poarte niciodata, deoarece cureaua ii e prea mica. El nu vrea insa nici sa-l vanda, pentru ca face parte din amintirile sale cele mai frumoase.

Adi de la Valcea: un Mercedes

Adi de la Valcea, singurul lautar care a cantat atat la petrecerile lui Dinamo, cat si la cele ale Stelei, a castigat intr-o seara 20.000 euro. Marea sa lovitura a fost insa un Mercedes clasa S, in valoare de 120.000 de euro, primit cadou de la un om de afaceri.

Adrian Minune: masini si ceasuri

Adrian Minune a primit cam tot ce-si putea dori. Practic, toate obiectele cu care solistul se afiseaza, fie ca e vorba de vreun ceas scump ori de vreo masina de lux din galeria sa (BMW Z3, VW Touareg ori Porsche Cayenne) sunt, sustine el, cadouri.

Carmen Serban a dat inapoi un Audi Q7

Una dintre cele mai norocoase interprete e Carmen Serban, care a primit cadou un Audi Q7 doar pentru faptul ca n-avea, in acea perioada, masina. Solista a returnat cadoul cu multumirile de rigoare dupa sase luni, in momentul cand si-a cumparat propriul automobil.

Sorinel: o decapotabila

Sorinel Copilul de Aur are ce povesti la batranete. Alaturi de Dan Bursuc si a sa trupa, Sorinel 'a muncit' pe la nunti si cumetrii cat altii intr-o viata si a fost rasplatit regeste. La doar 14 ani, Sorinel a primit un cochet automobil Smart Roadster decapotabil, chiar daca la acea vreme nu avea carnet.

Dan Bursuc: un clarinet

Dan Bursuc, interpret care a prins si el 'ploi de bani' fara numar, isi aduce aminte doar de cadourile de suflet. Adica de un ceas de aur a carui greutate este de peste 100 grame si de un clarinet editie limitata, cu un pret aproximativ de 4.700 euro.

Jean: 32 de telefoane mobile

Refrenuri ca 'Alo, alo' l-au procopsit pe Jean de la Craiova cu 32 de telefoane GSM 'la pachet'. S-a intamplat in Austria. Pentru ca n-au mai avut bani pentru dedicatii, petrecaretii au inceput sa-si abandoneze telefoanele. A fost de ajuns un exemplu, pentru ca Jean sa aiba cea mai vasta colectie de astfel de aparate.

Guta: o punga cu aur

Lui Nicolae Guta aurul ii aduce noroc. Poposit la o nunta, anul trecut, solistul a plecat cu o punga plina cu bijuterii din aur, inele, ghiuluri si lanturi daruite de petrecareti in focul cantarii sale. Imediat dupa 'cheta', solistul s-a evaporat, de teama ca mesenii sa nu se razgandeasca.

Gabi de la Oradea: un Alfa Romeo

Gabi de la Oradea a venit sa cante la o aniversare cu o masina si a plecat cu doua. Pentru cateva piese interpretate cu dedicatie la urechea sarbatoritului, solistul s-a ales cu un automobil Alfa Romeo 147, care valora atunci circa 23.000 dolari, si un ceas de aur ce costa aproximativ 2.500 euro.

Vijelie: 3.000 € de-o cantare

Nici Vali Vijelie nu-i urmarit de ghinion si raspunde politicos la toate invitatiile, pentru ca nu stie de unde se arata norocul. Plecat de la o cantare, Vali a fost oprit din drum de un admirator, la receptia unui hotel, care i-a cerut sa-i cante in particular. A facut-o si a primit 3.000 €.

Nunta Lui Florin Salam

Live Adrian Minune & Florin Salam - Ai fost
Live Adrian Minune & Florin Salam - Mega Show
Live Adrian Minune & Florin Salam - Ochii Tai
Live Adrian Minune & Florin Salam - Reggeton 1
Live Adrian Minune & Florin Salam - Reggeton 2
Live Adrian Minune & Florin Salam - Telefonul
Live Adrian Minune & Florin Salam - Turceasca
Live Florin Salam - Copilasii Mei
Live Florin Salam - Of Ce Soarta Grea
Live Florin Salam - Singur Pe Strazi
Live Florin Salam - Sunt Suparat
Live Florin Salam & Un Turc - Belea
Live Florin Salam & Un Turc - La inima M-ai ars


Nicolae Guta - Stati drepti