Wednesday, February 27, 2008

FRATIA MANELELOR

Un grup de romani vrea sa infiinteze o fundatie care sa promoveze oficial cantaretii de ritmuri buricoase, dar sa si delimiteze manelistii puri de impostori.
Cativa tineri romani au de gand sa puna bazele unei fundatii care sa apere drepturile iubitorilor de manele. Initiativa melomanilor a aparut pentru prima oara pe un site de discutii pe teme muzicale, www.muzicabuna.ro.

UNA BUCATA GUTA

"Fundatia Pro-Manele nu se ocupa cu promovarea manelelor, sau a "artistilor" de gen. Vrem doar sa separam fanii de manele autentici de aceia care, desi asculta manele, se imbraca in haine rap sau rock si il confunda pe rapperul 2Pac cu una bucata Guta sau un clasic Iron Maiden cu un legendar Adi De Vito. Acestia nu trebuie persecutati. Trebuie sa le oferim incredere in gusturile lor, in artistii lor. Este o cauza nobila". Cam asa suna dorinta tinerilor.

BIROCRATIE

Pana sa isi vada visul implinit, ei trebuie sa stie ca au de urmat multe trepte pana la infiintarea fundatiei respective. De la elaborarea textului statutului, autentificarea acestuia si a actului de constituire la un notar public, obtinerea dovezii de spatiu, depunerea cererii de inscriere la judecatorie pana la depunerea actului si obtinerea codului fiscal al organizatiei.

Daniela Gyorfi, cunoscuta si datorita duetelor cu o serie de manelisti s-a declarat de acord cu aceasta initiativa, desi, spune ea, chiar si fara o fundatie de gen, stilul manele nu va disparea usor. "Trebuie sa recunoastem ca acest gen muzical se asculta peste tot. Nu numai in piete, ci si la petrecerile demnitarilor. Am cantat la multe chefuri si nunti ale unor oameni importanti. Sunt atatia cantareti valorosi care merita sa fie numiti membri de onoare: Adi Minune, Guta, Florin Salam. Daca mi s-ar propune sa fiu si eu membru de onoare, nu as refuza", ne-a declarat Daniela.

Vali Vijelie considera ca este o initiativa buna, dar spune ca nu este neaparata nevoie de o asemenea fundatie. "Noi, manelistii, ne promovam singuri, la nunti. Nici la televiziune nu prea avem nevoie sa aparem", ne-a declarat interpretul care, in curand, va filma la Prima TV alaturi de familie reality show-ul "Aventurile familiei Vijelie".

Florin Peste- Am Noroc Cu Ochii Mei

Denisa-A fost o data