Tuesday, April 14, 2009

A vrut sicriu alb pentru Ştefania

Florin Salam nu şi-a revenit incă din şocul pricinuit de pierderea tragică a soţiei sale, Ştefania. Tanăra, in varstă de numai 27 de ani, a murit duminică, pe neaşteptate, in urma unor complicaţii renale şi hepatice. Nimeni din familie, nici măcar Florin Salam, nu ştia că Ştefania are probleme de sănătate atat de grave.

Ştefania şi Florin, anul trecut, în Parcul IOR, la filmarea clipului piesei Şapte trandafiri

De duminică noapte, de când trupul neînsufleţit al Ştefaniei a fost adus acasă, pe la vila din Berceni s-au perindat figurile cele mai importante ale muzicii de petrecere, cunoscuţi şi rude. După ce duminică noaptea, “fraţii” lui Salam au vegheat- o şi i-au cântat până la ora 6 dimineaţa, ieri, forfota a continuat. Câţiva zeci de apropiaţi ai manelistului au venit la casa acestuia şi l-au ajutat cu pregătirile.

Steagul şi crucea au fost aduse ieri acasă la Salam

Fiica lor nu ştie că mama a murit

Un camion întreg cu scaune şi mese a fost descărcat şi, de asemenea, o maşină cu prosoape şi cu cele necesare pentru înmormântare, care va avea loc la Cimitirul Berceni 2, unde se află şi rămăşiţele bunicii Ştefaniei. Surse din anturajul familiei ne-au declarat că trupul tinerei va fi condus pe ultimul drum mâine, la ceremonia funerară urmând a participa reprezentanţi ai tuturor clanurilor ţigăneşti importante din ţară. Corpul femeii a fost deja depus într-un coşciug din lemn de mahon, care a costat 1.500 de euro.

Florin Salam şi-ar fi dorit în mod excepţional un sicriu de culoare albă, preferata soţiei sale, însă prietenii acestuia nu au găsit. De la înmormântare nu vor lipsi nici lăutarii, care au fost tocmiţi pentru 50.000 de euro, iar întreaga ceremonie va costa, se pare, în jur de 100.000 de euro. “Fetiţa mea nu ştie că i-a murit mama”, s-a confesat Salam unor prieteni apropiaţi. Surse din interiorul familiei au declarat pentru Libertatea că manelistul încearcă în felul acesta să-şi ţină copiii cât mai departe de tragedie.

Acesta este momentul în care au fost aduse prosoapele, scaunele şi mesele

Minune, în lacrimi, pe scenă

Drama lui Florin Salam nu i-a lăsat indiferenţi pe colegii lui de breaslă, care, însă, au ţinut să-şi onoreze obligaţiile contractuale. Duminică seara, în Piaţa Constituţiei, toată floarea cea vestită a maneliştilor a susţinut un concert extraordinar, la care au participat în jur de 20.000 de spectatori, cu ocazia Zilei Rromilor. Încă de la începutul concertului, parlamentarul Nicu Păun i-a rugat pe cei prezenţi să păstreze un moment de reculegere pentru soţia lui Florin Salam.

Adrian Minune

foto: Captură Antena 1

După ce liniştea s-a risipit, publicul a început să-i scandeze numele manelistului. Adrian Minune a ţinut să-i dedice piesele sale Ştefaniei. “Cu toate că e ziua rromilor, e o zi nefericită pentru mine, pentru că e vorba de fina şi finul meu. Sper să-i ajute Dumnezeu lui Florin, să-l întărească. Dedic lui Fănica, Dumnezeu s-o ierte, şi lui finu’, Florin Salam, toate melodiile cântate de mine în această seară”. Cu lacrimi în ochi, Adrian a cântat “Eu te iubesc chiar dacă tu ai plecat”, iar publicul a vibrat cu el.

Au filmat un clip împreună

Florin Salam nu obişnuia să-şi implice familia în activităţile sale artistice, însă în urmă cu un an, într-o frumoasă zi de primăvară, a făcut o excepţie. Manelistul a filmat, în Parcul IOR din Capitală, primul videoclip al său, alături de soţia lui, Ştefania. Era pentru piesa “Şapte trandafiri”, o melodie pe care Florin i-a dedicat-o frumoasei femei.


Iar Stefania s-a comportat ca o adevărată profesionistă. A stat la cadru, a ştiut când să zâmbească şi când să se încrunte, ca o actriţă, toate pentru ca videoclipul soţului ei să iasă perfect. Pe atunci, nimeni nu bănuia că tânăra nu va mai avea ocazia să-i fie parteneră de platou, sau de viaţă, dragului ei soţ, Florin, sau mamă pentru cei doi copii ai săi, Beatrice (8 ani) şi Daniel (5 ani). (Izabela Ioniţă)

Nu i s-a făcut autopsie

Chiar dacă legislaţia prevede ca orice persoană decedată la spital să fie păstrată la morgă timp de cel puţin 24 de ore, autorităţile au făcut o excepţie în cazul Ştefaniei, soţia lui Florin Salam. Pentru a respecta tradiţia rromilor, familia Fănicăi, cum era tânăra alintată, a cerut grăbirea formalităţilor, astfel că trupul neînsufleţit al tinerei a fost depus acasă încă de duminică seara, la doar câteva ore după deces.

Mai mult, Ştefaniei nu i s-a făcut autopsie. Conform unor surse medicale, soţia manelistului ar fi suferit încă din copilărie de o hepatită ce a evoluat, în timp, într-o ciroză hepatică gravă. Pe fondul acestei afecţiuni, imunitatea Fănicăi era foarte redusă şi a fost doar o chestiune de timp ca ea să facă o septicemie. Din păcate, Ştefania a ajuns la spital prea târziu şi toate eforturile medicilor au fost zadarnice. (Oana Timar)

Încă de când au adus corpul neînsufleţit al Fănicăi, acasă la Florin Salam a şi început priveghiul, la care au venit zeci de oameni şi tot atâtea maşini. Mai mult, unii dintre prietenii apropiaţi ai tinerei soţii a manelistului, decedată mult prea devreme, au ţinut să arate cât au fost de apropiaţi de aceasta şi au lipit un afiş mare pe geamul maşinii, cu o fotografie a Ştefaniei pe care au scris “Nu te vom uita niciodată!”.



Durerea apropiaţilor familiei este dovedită şi de coroanele care i-au fost aduse acasă, unele atât de mari încât au fost cărate pe plafonul maşinii şi numărau nu mai puţin de 100 de trandafiri roşii. Dar, spuneau plângând cei adunaţi în faţa casei manelistului, “Nimic nu o mai poate aduce înapoi...”

E-Xplozia Manelelor