"Cucuveaua a cântat toată săptămâna"
Vecinii lui Florin Salam povestesc despre evenimente stranii care, parcă, au prevestit moartea Ştefaniei.
Odinioară un cartier liniştit, cu străzi pustii după orele 22.00, zona Stadion, din Berceni, a fost luată cu asalt, luni seară, de mai bine de 300 de persoane. Toţi veniţi cu un singur scop, acela de a o plânge pe Ştefania, soţia manelistului Florin Salam, decedată prea devreme, la doar 27 de ani.
Dacă toţi “pelerinii” au venit pentru a aduce flori sau pentru a aprinde o lumânare, vecinii lui Salam comentau de zor o serie de evenimente stranii petrecute înaintea decesului Ştefaniei. “
O cucuvea a cântat toată săptămâna, şi toţi câinii din cartier lătrau a pustiu. A cântat până sâmbătă noaptea, iar duminică am auzit că fata a murit”, spun aceştia.
În curtea familiei au fost amplasate mai multe corturi în care apropiaţii au participat la priveghi. Zeci de coroane au fost înşirate de-a lungul gardului, iar întreaga stradă a fost blocată de maşinile celor care au venit să-i aducă un ultim omagiu Ştefaniei
Cartierul Berceni fierbe, de duminică, atunci când manelistul Florin Salam a primit cea mai grea
lovitură dată de viaţă. Soţia sa, frumoasa Ştefania, se stingea, la doar 27 de ani, ironia sorţii făcând ca evenimentul să se întâmple fix de ziua acestuia, de Florii. “Dom’ne, s-a zbârlit părul pe mine când am auzit. Nu mi-a venit să cred, mai ales că toţi ne aşteptam să se întâmple ceva rău prin zonă, încă de la începutul săptămânii”, îşi aminteşte unul dintre vecinii manelistului, care a preferat anonimatul.
Încă de luni noapte (n.r. - 13 aprilie), tăcerea nopţii a fost sfâşiată de un zgomot aducător de moarte. “O cucuvea a cântat toată săptămâna şi toţi câinii lătrau a pustiu. Culmea e că cineva chiar a murit, o bătrână dintr-un bloc vecin, însă pasărea tot nu s-a liniştit. A cântat până sâmbătă noaptea, iar duminică am auzit că săraca Ştefania a murit”, ne-a povestit un alt vecin. Casa care până nu demult era micul paradis al lui Florin, al soţiei şi al celor doi copii ai acestora s-a transformat, ieri, într-un adevărat loc de pelerinaj.
«Parcă este un izvor nesecat de lacrimi»
Aproximativ 300 de persoane reprezintă o prezenţă constantă în zonă, când unii pleacă, mai mulţi vin. De la bunicuţe, cu copii care nu aveau mai mult de 10 ani, până la ţigăncuşe şi rromi îmbrăcaţi sărăcăcios, până la interlopi, sosiţi cu adevărate iahturi pe patru roţi ce blochează străduţa îngustă, toţi vin în zonă pentru a aduce flori sau coroane imense, fiecare după posibilităţi. Dacă majoritatea oamenilor locului credeau că după 22.00, ora la care liniştea pune stăpânire pe zonă, aceştia vor dispărea, s-au înşelat amarnic.
La miezul nopţii, valuri de oameni luau cu asalt strada pe care se află casa manelistului. Pentru că maşinile, de la rable cu numere de Italia sau Franţa până la limuzine înmatriculate prin Vâlcea, Călăraşi sau Brăila, blocaseră până la refuz străduţele din cartier, Poliţia Rutieră a interzis după miezul nopţii accesul auto în zonă. Departe de agitaţia din jurul casei sale, Florin Salam e alt om. Petrecăreţ şi mereu cu zâmbetul pe buze, manelistul e acum transfigurat. “L-am văzut de câteva ori. Parcă e un izvor nesecat de lacrimi. E mereu cu batista la ochi şi abia dacă-i mai recunoşti faţa. ţi se rupe sufletul să-l vezi aşa. Nu se dezlipeşte de sicriul soţiei”, ne-a mai spus un vecin.
Manelistul a leşinat duminică, după ce şi-a adus soţia acasă
Un episod de-a dreptul penibil s-a derulat duminică seară, din excesul de zel al bodyguardului unui complex rezidenţial din apropierea casei lui Florin Salam. “Abia o aduseseră pe săraca fată acasă, toate rudele urlau şi o jeleau. Şapte femei au leşinat! Oamenii vorbeau că şi Salam a căzut pe jos, iar cineva a chemat imediat Salvarea”, îşi aminteşte unul dintre vecini. Cum pe strada îngustă nu se mai putea parca, şoferul ambulanţei a încercat să tragă maşina, pentru a lăsa medicul să coboare, în curtea unui complex rezidenţial din apropiere. “Nu a vrut bodyguardul ăla sub nici o formă să le ridice bariera! Şi era goală parcarea. Oamenii ăia erau la pământ şi Salvarea nu a putut să intre. Au tras pe o stradă mai încolo. Nu se face aşa ceva în astfel de situaţii”, ne-a spus scârbit un vecin.
Cei doi copii sunt consiliaţi de psihologi
Beatrice (foto stânga) şi Daniel (foto dreapta), copiii de 8 şi, respectiv, 5 ani ai lui Florin şi Ştefaniei, nu vor participa, se pare, la înmormântarea care va avea loc azi.
Băieţelul ştia că mămica lui e bolnavă la spital, iar fetiţei i s-a spus adevărul abia ieri şi micuţa e în stare de şoc. Încă de când Ştefania a intrat în spital, copiii au fost duşi la nişte rude ale artistului, iar după moartea femeii, manelistul a angajat doi psihologi care să stea lângă aceştia şi să-i pregătească pentru a putea depăşi acest moment greu.
Sicriul a costat 1.500 de euro
Pentru înmormântare, Salam a dorit pentru soţia sa un “sicriu american” alb. American, adică deschiderea capacului să se poată face şi doar pe jumătate, dacă apropiaţii decedatei doresc să i se vadă doar capul şi partea superioară a trupului, iar picioarele să-i fie acoperite. Nu au mai găsit alb şi au cumpărat unul cafeniu, în valoare de 1.500 de euro.
Dric Cadillac, închiriat cu 500 de euro
Maşina care va duce decedata la groapă va fi un Cadillac funerar, închiriat cu 500 de euro. Limuzina a fost special concepută pentru astfel de situaţii şi a condus pe ultimul drum, printre alţii, pe Ion Dolănescu şi pe handbalistul Marian Cozma. De la înmormântare nu vor lipsi nici lăutarii, care au fost tocmiţi pentru 50.000 de euro, iar întreaga ceremonie va costa, se pare, în jur de 100.000 de euro.
Tradiţia ţigănească îl face şomer până în 2010
Salam nu mai cântă un an
Florin a promis că nu o va uita niciodată pe cea care a fost marea lui iubire şi că-i va cinsti memoria aşa cum se cuvine. Tocmai de aceea, el a luat hotărârea de a renunţa, timp de un an, la muzică. În tradiţia ţigănească, se spune că, dacă mergi, în acest interval, la petreceri, dansezi pe pieptul mortului.
De altfel, Salam ar fi returnat nu mai puţin de 400.000 de euro, sumă ce reprezenta avansul dat de diverse persoane pentru a-l avea pe cântăreţ la petreceri. Florin Salam e considerat, în acest moment, cel mai la modă dintre interpreţii de manele. Onorariile sale pleacă de la câteva mii şi pot ajunge la zeci de mii de euro - în funcţie de posibilităţile şi de talentul de negociator al clientului - pentru nunţi, botezuri sau chiar înmormântări.
Fratele cântăreţului a spart telefonul unui curios care poza
Mult încercate de durere, rudele lui Florin Salam au ajuns la capătul puterilor. Scos din sărite de un rrom necunoscut care filma sau fotografia insistent sicriul şi interiorul casei familiei îndoliate, fratele lui Florin Salam a cedat nervos ieri. Acesta i-a smuls curiosului telefonul din mână şi după ce l-a izbit de pământ, l-a călcat în picioare. Luat pe neaşteptate, necunoscutul a rămas blocat în faţa avalanşei de observaţii şi acuze ce i s-au adresat. Mai mulţi cunoscuţi de-ai manelistului au intervenit, situaţia calmându-se în cele din urmă. (Elena Matei)
Aici va fi îngropată tânăra
La cimitirul Berceni II se aflau, ieri dimineaţă, în plină desfăşurare lucrările de amenajare a cavoului care va primi trupul neînsufleţit al Ştefaniei Stoian. Alături de fata de 27 de ani vor fi îngropate în saci de pânză, în aşa-numita “cameră osuară”, după dorinţa mamei decedatei, rămăşiţele pământeşti ale bunicilor Ştefaniei, “pentru ca fata să nu fie singură”.
Amândoi bunicii Ştefaniei, Lina şi Stan Ilie, sunt înmormântaţi în cimitirul Berceni II, încă din anii ’80, dar vor fi mutaţi în groapa săpată ieri, alături de Ştefania. Noul cavou va fi amplasat în imediata apropiere a intrării în cimitir, are 2,5 m/ 2,4 m şi va fi compus din patru cripte, una dintre acestea fiind destinată sicriului soţiei lui Florin Salam. Pentru ca groparii să poată lucra chiar dacă plouă, administratorii cimitirului Berceni II au improvizat un acoperiş din plastic deasupra viitorului loc de veci.
fotografii: Cosmin Barbu
De asemenea, cei de la cimitir au luat măsura amplasării unui cort în apropiere, în timpul serviciului funerar de azi, pentru ca ploaia să nu împiedice desfăşurarea slujbei. Pentru început, cavoul nu va avea o capelă proprie, obicei des întâlnit în cazul familiilor înstărite, ci numai un monument din marmură de dimensiuni considerabile, construit cu materiale şi mână de lucru româneşti. (Cosmin Barbu)
Coroane de 3 metri înălţime
Cu fiecare oră ce trecea, zidurile gardului se umpleau cu zeci de coroane aduse de rude şi de prieteni.
Unele aveau o înălţime de aproximativ 3 metri, cum rar se poate vedea la o înmormântare.
Printre cei care au adus o asemenea jerbă uriaşă de flori a fost Adi Copilul Minune (dreapta).
1 comentarii :
nevoia de a verifica:)
Post a Comment